ΒύρωναςΕπικαιρότηταΝέα ΒύρωναΠολιτισμός

Τοιχογραφία του φημισμένου street artist MILLO στον Βύρωνα

Παρουσίαση την Πέμπτη 27/7 στις 20:00 στο Παλαιό Δημαρχείο Βύρωνα

Το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, σε συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα και την Awesome Athens Experiences, ενημερώνουν ότι από τις 24 έως τις 28 Ιουλίου 2023 ο Ιταλός καλλιτέχνης Francesco Camillo Giorgino, γνωστός ως MILLO, θα βρίσκεται στην Αθήνα και θα πραγματοποιήσει μια τοιχογραφία στο Δήμο Βύρωνα, το περιεχόμενο της οποίας θα παρουσιαστεί δημόσια στις 27 Ιουλίου, στις 8 μ.μ. στον Κήπο του Μουσείου Ιστορίας Δήμου Βύρωνα (παλιό Δημαρχείο, Ευαγγελικής Σχολής και Κύπρου)

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν:

  • Francesco Neri, Διευθυντής του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών
  • Γρηγόρης Κατωπόδης, Δήμαρχος του Δήμου Βύρωνα
  • Ιωάννης Τσόλκας, καθηγητής Ιστορίας της Ιταλικής Λογοτεχνίας και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Who is who

Ο MILLO, καλλιτέχνης διεθνούς φήμης, είναι γνωστός για τις τεράστιες τοιχογραφίες του, οι οποίες εναρμονίζονται τέλεια στα αστικά τοπία που τις φιλοξενούν. Το στυλ του χαρακτηρίζεται από τη χρήση των ασπρόμαυρων γραμμών που πλαισιώνουν άλλα ζωντανά χρώματα. Αμέτρητα είναι τα έργα του Millo που βρίσκονται στην Ιταλία και το εξωτερικό. Τώρα και η Αθήνα επίσης θα είναι μέρος της καλλιτεχνικής του διαδρομής με μια τοιχογραφία που θα τιμήσει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Ιταλού πεζογράφου, δοκιμιογράφου και δημοσιογράφου Ίταλο Καλβίνο.

Παρόμοια άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Αρέσει σε %d bloggers:
Verified by MonsterInsights